Zaterdag 12 november vond de finale van Miss Talent België 2012 plaats in het prachtige complex van Hangar 58 te Genk.

De jury koos als uiteindelijke winnares van Miss Talent 2012 voor de zeer getalenteerde en bevallige 19 jarige  Virginie Depoortere uit MerelbekeVirginie heeft Mauritiaanse roots, studeert woordkunst-drama te Gent en zet volgend jaar alles op alles voor een plaats aan het Conservatorium van Gent.
 
De jury, bestaande uit Els Tibau, Antony Kumpen, Davy Brochatus, Roel Vanderstukken, Anne-Sophie Balsing, Johan Hendrickx, Deborah van Genechten en Katharina Vandewijer waren het unaniem eens omtrent deze mooie winnares. Dankzij deze overwinning krijgt Virginie een mooie prijzenpot in natura, maar nog mooier voor deze artieste rijft ze eveneens een 360° Samenwerkingscontract waaronder ook een Platencontract binnen bij 2Brains Entertainment.
 
"Ik kijk er  nu reeds naar uit om met Virginie samen te werken. Virginie is de verpersoonlijking van de ideale mix die we van een artiest verwachten. Een prachtige, unieke en zeer kleurrijke stem, de nodige porties charisma en uitstraling en de onontbeerlijke dosis van oneindige inzet en doorzettingsvermogen. Virginie heeft het allemaal.. ! Ze is uiteindelijk nog maar 19  en beschikt bijgevolg ook nog over een enorme groeimarge. Virginie is ook de koop toe een zeer fijne en aangename madam, iets wat alleen maar meerwaardes zijn in dit vak! De komende weken gunnen we haar nog even het plezier van het nagenieten van deze overwinning, maar daarna vliegen we er met volle overgave in.." aldus nog een zeer enthousiaste Johan Hendrickx van 2Brains Entertainment.
 
Het werd net als vorig jaar weerom een megaspektakel waar 11 finalisten streden om de felbegeerde titel van "Miss Talent 2012".
Martine Max uit Bilzen werd uiteindelijk 2e eredame en Tessie Dessers uit Hasselt werd 1e eredame en kreeg ook het kroontje van Miss Talent of the Year opgezet. 
De titel van Miss Prestige ging meer dan verdiend naar Evi Desmedt uit Zwijndrecht en het kroontje van Miss Perfect werd een dubbelslag voor de immer sympathieke en stralende Virginie Depoortere.
 
Daarom kijken organisatrice Kim Poelmans en haar team met veel voldoening tevreden terug op een finale met volle zaal en ontzettend getalenteerde en gemotiveerde deelnemers. Daar artistiek talent bij deze verkiezing de belangrijkste factor was, werd het allesbehalve een standaard Missverkiezing. Het zeer enthousiaste publiek werd een hele avond lang verwend met een zeer geslaagde mix van zang, dans en spektakel! Iedere finaliste moest tijdens de finale meermaals haar eigen talent en kunnen tonen aan de vakkundige jury en het aanwezige publiek. Het niveau lag zo hoog dat het publiek het soms uitkraaide van plezier, voldoening en verwondering. Ook de vakjury keek meermaals met verrassende maar zeer goedkeurende ogen richting elkaar en podium. Kortom, tot eenieders voldoening werd het een zalige, zwierige en zeer melodieuze avond.
 
De fantastische hosts van dienst voor deze show waren Caren Meynen en Dimitri Vantomme. Dimi gaf op zijn beurt op het einde van deze verkiezing, tijdens de deliberatie van de jury, ook nog een spetterend optreden. Ook verzorgde  Karlien Aelvoet een verrassingsoptreden waar ze fantastische eigen interpretaties bracht van nummers van Jessie J en Coldplay. Ook de winnares van Miss Talent 2011, Katharina Vandewijer zorgde voor 2 sublieme muzikale intermezzo's. Deborah van Genechten, aerialist, 2e eredame en Miss Sympathiek van vorig jaar liet een staaltje van ijzingwekkende luchtacrobatie aanschouwen.
Kort samengevat, een prachtige avond met welverdiende winnaars en als slot veel blije en vrolijke gezichten. Dat beloofd voor volgend jaar....